Niet alleen is deze vruchten jam erg lekker, hij is ook nog eens suikervrij (vrij van geraffineerde suikers).
Je hebt nodig:
100 gram vers of diepvries fruit
1 el chiazaad
Een pan
Stampot stamper
Glazen potjes
Scheutje Water
En zo maak je het:
Doe het fruit in een pan met een scheutje water. Je hebt niet veel water nodig, het fruit bevat zelf vocht genoeg. het gaat erom dat het fruit niet meteen aanbrandt in de pan. Het laagje water beschermt het fruit tot het haar eigen sap vrij geeft.
Laat het fruit ongeveer 5-8 minuten zachtjes koken. Je zal merken dat het al een dikker papje aan het worden is.
Haal de pan van het vuur en schep er 1 eetlepel chia zaad bij. Stamp met een hand stampot stamper de vruchtjes zacht en tot moes. Schep vervolgens de jam in het (heet uitgewassen) glazen potje en draai de deksel erop. Zet het potje op zijn kop en laat het afkoelen.
Nog een leuk strikje er om en je hebt een super lekker en origineel cadeautje.
je kan deze jam maken van elk fruit dat je hebt liggen. ik gebruikte diepvriesfruit met een paar verse bosbessen erbij. Omdat deze jam geen suiker bevat, is het minder lang houdbaar. Houd hier rekening mee en vertel dat ook aan degene die het als cadeau krijgt. Een week in de koelkast bewaren zou geen probleem moeten zijn. Maak daarom ook liever kleine potjes.
Veel plezier met het maken van deze suikervrije jam.
-liefs Karin
Dit recept is glutenvrij, melkvrij, lactosevrij en vegetarisch.