Healthy muesli zelf gemaakt | Ontbijt

Gepubliceerd op 21 februari 2019 om 10:00

Zin in muesli over je yoghurt, maar denk je dat het een hele klus is om zelf te maken? In deze blog laat ik je zien hoe makkelijk je muesli zelf kunt maken en naar je eigen smaak. De muesli in de winkel bevat vaak een grote hoeveelheid aan toegevoegde suikers, waardoor je gezonde bakje yoghurt ineens een ware suiker bom blijkt te zijn.

Tijd dus om zelf de mouwen op te stropen en aan de slag te gaan!

Je hebt maar een paar dingen nodig om muesli te maken:

 

Een keuken weegschaal en scherp mes

verschillende noten en zaden (hieronder vertel ik je welke ik gebruikte)

gedroogd fruit (optioneel)

een lucht dichte pot

 

Benodigdheden Muesli

150 gram haver

1 el lijnzaad

20 gram rozijnen

20 gram pompoenpitten

20 gram zonnebloempitten

20 gram cashewnoten

20 gram amandelen

 

Bereidingswijze

Hak alle noten en zaden tot de gewenste grootte. Ik vind het prettig dat er niet te grote stukken in zitten, dus ik hak ze tot een makkelijk te kauwen formaat. Meng alle noten, zaden en rozijnen door de haver heen tot alles goed door elkaar gemengd is. Giet het hele mengsel in een lucht dichte pot en zet hem ergens neer waar hij droog blijft. 

 

Je kan ook walnoten, pecan noten of andere noten en zaden toevoegen die jij lekker vindt natuurlijk. Varieer er lekker mee en verras jezelf. De muesli blijft zeker een aantal weken goed in de luchtdichte pot.

 

 

Dit recept is glutenvrij, melkvrij, lactosevrij  en vegetarisch.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.