Voor twee personen
Ingrediënten:
300 gram Thaise rijst noedels van zilvervliesrijst
1 stronk broccoli
100 Gram gesneden champignons
Scheutje ketjap manis (merk Inproba)
Vegetarische kipstuckjes (De vegetarische slager)
Handje cashewnoten
Scheutje olijfolie
Keuken supplies:
Snijplank
Mes
Vork
Pan
Wok
Bereiding:
Snij de broccolistronkje van de steel en leg ze in een pan met water. Breng dit aan de kook en laat circa 5-8 minuten koken tot ze beetgaar zijn. Prik er even met je vork in om te voelen hoever de stronkjes zijn. Het water afgieten en de broccoli stand by laten staan.
Tijdens het koken van de broccoli snij je de vegetarische kipstuckjes in kleinere blokjes.
Zet de waterkoker aan of gebruik de warme pan van de broccoli en vul deze met water. Laat het water koken en zet het dan uit. Voeg de noedels aan het gekookte water toe en laat ze daar een paar minuten in liggen tot ze gaar zijn. Bekijk de bereidingswijze op de verpakking, dit kan per merk verschillen.
Zet je wok op het vuur en laat hem warm worden, giet er dan een scheutje olie in gesneden champignons. Wok ze even tot ze lekker gebakken zijn en voeg dan de broccoli en vegetarische kipstuckjes toe. Als laatste voeg je nu de afgegoten noedels, de cashewnoten en een scheut ketjap manis toe. Wok het geheel door elkaar zodat alles zich goed mengt met elkaar.
Je heerlijke Thaise noedels met broccoli en veggie kip is klaar om van te smullen. Je kunt dit gerecht als diner eten, wat je over houdt kan in de diepvries of eet je de volgende dag als lunch.
Dit recept is glutenvrij, melkvrij, lactosevrij en vegetarisch.